Kırkyalan Film İncelemesi

 


SPOİLER İÇEREBİLİR


Bugün inceleyeceğimiz film kırkyalan. Yönetmenliği Hamdi Alkan'ın üstlendiği filmin kadrosunda internet ve youtube aleminden tanıdığımız isimlerde yer alıyor. Film, Kırklareli'nin Pınarhisar beldesinde geçiyor. Bu yüzden benim için anlamı büyük diyebilirim... Ön lisans eğitimim için bu beldede 2 sene boyunca bulunmuştum ve filmi izlediğimde tekrar o zamanlara gittim... Ekibin içinde internet fenomenlerinin haricinde yıllarca komedi yapımlarıyla uğraşmış insanlarda var. O yüzden izlerken çok eğlendiğimi söyleyebilirim.

Film, arkadaşının düğününe gelirken doblonun arkasına kasa kasa meyve koyup, denk geldiği kişilere bu meyveden ikram eden Tahsin ve arkadaşlarının çevresinde gelişiyor.

Kına gecesi, Pınarhisar beldesinin belediye başkanı dahil bütün masadakilere afrika marulası ikram eden Tahsin ve arkadaşlarını çok değişik bir gece beklemektedir. Uyandıklarında hiçbir şey hatırlamazlar ve belediye binasının içindedirler. 

Olayları tek tek çözerken, zaman zaman kahrolur, zaman zaman sinir krizleriyle birbirlerine saldırırlar. Ama yaşadıkları olaylar, ciddi anlamda buna müsaittir. 20 yıllık bıyıklarıyla övünen belediye başkanının, bıyıkları tek gecede kesilmiştir, damat ortadan kaybolmuştur ve belediye başkanı beldenin bir imamını döverek hastanelik etmiştir. Böyle garip olaylar ardı ardına sıralanırken bizlere sadece oturup kahkaha atmak kalıyor anlayacağınız. :)

Kırkyalan lakabı da Tahsin'e aittir. İnsanlara ayak üstü milyonlarca yalan söyleyebilme kapasitesine sahip olan bu adam, hayatında ilk defa iyi bir iş yapma düşüncesiyle doğduğu topraklara yurtdışından meyve getirip ticaretini yapmak istemektedir ki, olaylar düşündüğünden daha farklı olur. 

Çünkü marula denen meyve internette yazan bilgilere göre hayvanlarda kafa yapan bir meyvedir. Onun da sanırım belirli ölçekleri var yani, fermente olmuş olacak vs. 

Filmde insanın 6-7 saat boyunca yaşadığı her şeyi unutturacak bir meyve olarak göstermişler ve komik olmuş açıkçası.... :D


Tavsiye ediyorum, muhakkak izleyin. :)


6 Yorumlar

  1. Teşekkürler öneri için :)

    YanıtlaSil
  2. Youtube fenomenlerinin çektiği filmlerden daha kaliteli sanırım. Oğuzhan Uğur'u severim ve sırf bu yüzden şans verilebilir. Emeğine sağlık yorumun güzel olmuş.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski