Finansal Özgürlük Nedir, Dijital Dünyada Neler Oluyor, Shopier Nedir?



Finansal Özgürlük, Dijital Dünya, Dijital Göçebe gibi kavramları duyduysan ve bu yazıya onun için geldiysen, dur gitme. Tam olay mahallindesin. :)

Finansal Özgürlük, en kaba tabiriyle sabah uyandığında harcamalarının seni soğuk soğuk terletmemesine deniyor. Çoğumuzun özellikle içinde bulunduğumuz bu dönemde, gelir tablosu, gider tablosuna nazara küçücük kalıyor. 

Özellikle dünyada baş gösteren pandemiyle birlikte, ürünlerimi internetten sipariş edeyim düşüncesi ile e ticaret hacminin çok yükseldiğini biliyoruz. Çünkü insanlar evlerinde kalmak zorunda kalıyordu ve işlerini halledebilmek adına bu siteleri hiç kullanmayan, asla güvenmeyen insanlar bile e-ticaret yapan yerlerden faydalandılar. 

Ne oldu bu sefer, dükkana giderek, ürüne dokunarak, ürünü görerek satın alanlar internete yönelince, bu sefer internette sipariş verilen ürünlerin yorumları ve değerlendirmeleri insanların satın alıp, almaması konusunda bir fikir sahibi etti.

Velhasıl, hepimiz gündelik hayatımızda bir yerlerde çalışmak durumdayız. Hatta bazen ikinci işlere bile yönelip bir işi ciddi, diğer işi de hobi amaçlı yapabiliyoruz.
Finansal özgürlük konusunu ise önceleri çalışmayan ev hanımlarının, evde, kendi kendine ürettikleri ürünleri eşe, dosta, akrabaya satması olarak görünür iken günümüz Türkiye'sinde çoğumuzun çalışsak da çalışmasak da bu özgürlüğe ihtiyacı var...

Kısacası çoğumuz emeğimizi kiralıyoruz. Kimisi, ağır işlerde çalışıyor, beden gücünü kiralıyor, kimisi satış yapmakla yükümlü zamanını kiralıyor, kimisi ofiste grafik tasarım yapıyor fikirlerini kiralıyor. Bir şekilde bu kiraların ödemesini ayda 1 kez olarak alıyoruz ancak küçücük hayatımızdan koskoca 1 ay geçmiş oluyor.

Şimdilerde finansal özgürlük için yapılan tanım ise, yine çalış, emek ver ama bu sefer zamanının bir kısmını eşine, dostuna, en önemlisi kendine ayırabilmiş ol. Yapılan en yeni tanımlardan biri bu. 
Kim istemez değil mi? 
Ancak göründüğü gibi kolay olmaya da bilir. Bunu şu şekilde açıklayacağım;
Birçok reklam, sizi kolay yoldan zengin olma hayallerine itekliyor ama asla vaadini yerine getiremez, Hatta zengin etmek istediği kişi siz değilsiniz, kendilerini zengin etmek isterler. Bunun için sizin üzerinizden, bir iş fikri oluşturulur. Onlar size balık tutmuyor AMA BALIK TUTMASINI DA ÖĞRETMİYORLAR.  

Finansal özgürlük, kişinin kendine yaptığı yatırımdır bir noktada. Çok çalışırsak, bugün değil, yarın da değil belki ama ilerde muhakkak hayallerimize ulaşabiliriz, fakat... 
Hayallerimize ne kadar bağlıyız?

Çoğu insan için hayal kurmak ümit vericidir. Ancak bir adım atmaya geldiğinde insanlar o riskli adımı atamadıkları için kendi hayallerine karşı soğuyorlar.

Finansal olarak özgür bir birey olabilmemiz için çok çalışmalıyız. Bunu hepimiz düşüncelerinde farklı algılayabilir. Kimisi için bu birikim yapmak olabilir, kimisi için yatırım yapmak olabilir. Kimisi için günde 10 adet ürün üretiyorsak, bu sayıyı 30'a çıkarmak olabilir. 

Ama en önemlisi kendinizi durmadan geliştirmeniz gerekiyor. Pandemiyle birlikte e-ticaret hacminin büyüdüğünü söylemiştim. O fırsatı görüp, o ortamda bir ürün yapıp satmaya başlayan bir insan şuan ne noktadır bir düşünün. Her kriz ortamı, her insanlar için farklı farklı fırsat demektir. Eğer o fırsatlardan birini yakalayıp, o trene atlayabilirsek işte o zaman finansal olarak özgürlüğümüz tescillenmiş olur. Kendimi tekrar ediyorum fakat, asla bunun kolay olduğunu düşünmeyin. Çok araştırma yapmalısınız, çok çalışmalısınız. 


Bir ürün tasarladınız, 1 hafta geçmesine rağmen tek bir satış bile yapamadınız.  Bunun için elinizdeki telefonların altında tonlarca sosyal medya hesabı var. Bu hesaplara üye olmak ücretsiz. Dilediğiniz gibi çalışmalarınızı buralarda gösterin. Bir topluluk oluşturun. Gerekirse eşe, dosta, varsa büyük hesapları olan arkadaşlarınıza paylaştırın bunları. Bu işte istikrar çok önemli. Bugün paylaşım yaptınız, 1 hafta paylaşım yapmazsanız, insanlar sizi unutacaktır. Sosyal medyayı reklam amacıyla kullandığınızı çok belli etmeden, bazen günlük hayattan paylaşımlar, bazen ise ürünlerinizin yapılışları hakkında çeşitli videolar ama bazen de bu ürünü nereden satıyorsanız buraların linkini vermelisiniz. 

Bunun yanında artık fiziksel ürün satmak durumunda da değilsiniz. Tasarım işlerinden anlıyorsanız, yaptığınız tasarımları ETSY sitesinde listeleyebilir, tasarımlarınızı dolar üzerinden Amerika'da bulunan insanlara pazarlayabilirsiniz.

Bunun yanında vergi ve şirket açma gibi konuları araştırmanız gerekiyor. Ancak devletimizin bu konuda küçük işletmelere güzel vergi muafiyetleri verdiğini söyleyebilirim. Şahıs şirketi açma maliyeti ortalama bin lira civarı olduğunu duymuştum. Detaylıca araştırmanızı öneririm.

Shopier konusuna gelecek olursak. Shopier, içinde benimde bulunduğum, bir e-ticaret sitesini sizin adınıza tahsil ediyor. Aylık ve yıllık olarak sizden hiçbir ödeme talep etmemekle birlikte ürünlerinizden komisyon kesip o şekilde çalışıyorlar. 

Bu noktada Shopier'dan faydalanacak olanları yanlış yönlendirmek istemem. 
Shopier'ın kendi sitesine giderek buradan ücretlendirmeleri ve hangi kargo kaç para talep ediyor her birini öğrenebilirsiniz.
Shopier'ın kendi sitesine gitmek için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Shopier kullanarak, müşterilerinizi sizin uğraşmanız gereken e-ticaret sitesi açma derdinden, güvenilirlik derdinden, ödeme yöntemleri vesaire dertlerden muaf oluyorsunuz. Çünkü bunların hepsini Shopier sizler için adınıza oluşturduğu bir sayfada sağlıyor. Yapmanız gereken tek şey ürünlerinizi listeyerek site içi bazı tasarımlarınızı  yaparak sipariş beklemek o kadar. Satılan ürünlerin parasını, eğer satış olmuş ise belirlenen tarihlerde doğrudan hesabınıza yatırıyorlar.

Bende Shopier üzerinden bir dükkan açtım ve bu dükkanda şimdilik sadece şiir e-kitabımı yayınladım. Hobi olarak fotoğraf çekmeye başladığım ilk zamanlardan beri biriktirdiğim bazı fotoğraflarımı ve bilgisayar üzerinde yaptığım tasarımları yazılabilir olarak bu platformda satışa sunacağım. 
Benim finansal özgürlük yolculuğuma destek olmak isterseniz (dediğim gibi şimdilik sadece şiir e-kitabım var, yazıyı yayınlamadan önce belki daha fazla ürün listeleyebilirim.)  
BURAYA tıklayarak, Shopier dükkanıma girebilir, buradan kolaylıkla alışveriş yapabilirsiniz.


1 Yorumlar

  1. Merhaba Momentos'un radyo programından geliyorum orada sizden bahsetmiş... :) Bloğunuzu takibe aldım ve BLoG LisTeM sayfama ekledim. Bundan sonra sürekli uğrarım :) Bu arada bloğuma çaya beklerim çay bedaveeee :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski